Säker anslutning till Wi-Fi-nätverk

Offentliga Wi‑Fi-nätverk kan ha dåligt skydd om till exempel ett sådant nätverk använder ett sårbart krypteringsprotokoll. När du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk, kontrollerar Kaspersky-programmet detta nätverk. Om wifi-nätverket är osäkert uppmanar programmet dig att installera eller köra Kaspersky VPN Secure Connection.

Obs! Kaspersky VPN Secure Connection finns endast tillgängligt i Kaspersky Plus och Premium.

Kaspersky VPN Secure Connection tillhandahåller följande fördelar:

Viktigt: Användning av Kaspersky VPN Secure Connection kan vara reglerad av lokal lagstiftning. Du får endast använda Kaspersky VPN Secure Connection i enlighet med dess syfte, och utan att bryta mot lokal lagstiftning.

Aktivera/avaktivera notiser om osäkra Wi-Fi-nätverk

Installera Kaspersky VPN Secure Connection

Om du vill säkerställa sekretessen för ditt Wi-Fi-nätverk och alla anslutna enheter, kan du konfigurera en säker VPN-anslutning på din router.

Konfigurera en säker VPN-anslutning på din router

Om Kaspersky-programmet varnar för att din Wi-Fi-anslutning är osäker

Betyder det att du har anslutit till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk och dina inloggningar, lösenord, meddelanden och annan känslig information kan fångas upp av andra. Vi rekommenderar att inte använda detta nätverk.